Jak wyłączyć tryb znikania na Instagramie
Czy zastanawiałeś się kiedyś, jak zarządzać tajnymi konwersacjami na Instagramie? Cóż, wkrótce się dowiesz. Instagram to nie tylko platforma do udostępniania zdjęć i filmów; pozwala również na prywatne czatowanie dzięki funkcji znikania . Oznacza to, że Twoje wiadomości znikają po wyświetleniu.

Tryb znikania na Instagramie został zaprojektowany, aby zwiększyć prywatność i bezpieczeństwo wiadomości. Po aktywacji w prywatnym czacie, wszystkie wysłane przez Ciebie wiadomości tekstowe, zdjęcia, filmy i inne treści znikną po wyświetleniu – podobnie jak w przypadku znikających wiadomości na Snapchacie. To świetna opcja do udostępniania szybkich reakcji, żartów lub informacji, których nie chcesz zapisywać. Jest ona jednak dostępna tylko w czatach indywidualnych, a nie grupowych. Jeśli ktoś zrobi zrzut ekranu, gdy jesteś w trybie znikania, Instagram Cię o tym powiadomi, tak jak powiadomi innych, jeśli Ty zrobisz to samo.

Czasami jednak możesz chcieć, aby Twoje wiadomości pozostały widoczne. Nie martw się – ten poradnik pokaże Ci, jak wyłączyć tryb znikania. Jeśli kiedykolwiek zechcesz wyłączyć tryb znikania w rozmowie, wystarczy kilka dotknięć.
Krok 1: Otwórz aplikację Instagram
Otwórz aplikację Instagram na swoim urządzeniu z systemem iOS lub Android . Upewnij się, że jesteś zalogowany na swoim koncie na Instagramie.
Krok 2: Otwórz czat na Instagramie
Aby uzyskać dostęp do czatów, dotknij ikony Messenger lub DM w prawym górnym rogu ekranu.
3. Otwórz czat
Znajdź czat, dla którego chcesz wyłączyć funkcję trybu znikania i otwórz go.

Na górze ekranu czatu zobaczysz wskaźnik „ Tryb znikania ”.

4. Wyłącz tryb zanikania
Aby wyłączyć tryb znikania, po prostu przesuń palcem w górę od dołu ekranu czatu. Gotowe! Tryb znikania został właśnie wyłączony dla tej konwersacji. Czat wróci do normy i znów będziesz mógł zobaczyć swoje poprzednie wiadomości.

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.