Jak uzyskać wyświetlenia profilu na TikToku
główne punkty
- Funkcja historii wyświetleń profilu TikToka pozwala użytkownikom zobaczyć, kto odwiedził ich profil w ciągu ostatnich 30 dni. Powiadomienia są wysyłane przy każdej nowej wizycie na profilu.
- Historię oglądania możesz włączyć na stronie swojego profilu, w ustawieniach prywatności lub w skrzynce odbiorczej TikToka. Funkcja ta jest dostępna tylko dla użytkowników z liczbą obserwujących powyżej 5000, którzy ukończyli 16 lat.
- Historię wyświetleń swojego profilu możesz sprawdzić na stronie profilu lub w skrzynce odbiorczej. Wyłączenie tej funkcji usuwa bieżącą historię i zapobiega wyświetlaniu Twojego konta w dziennikach wyświetleń innych osób.
Czy zastanawiałeś się kiedyś, kto może szpiegować Twoje profile w mediach społecznościowych? Bądźmy szczerzy, każdy z nas się nad tym zastanawiał. I chociaż większość platform społecznościowych nie daje możliwości sprawdzenia, kto odwiedza Twój profil, TikTok jest jednym z niewielu, które oferują tę przydatną funkcję.

Funkcja historii wyświetleń profilu TikToka pozwala użytkownikom zobaczyć, kto odwiedzał ich profil. Pomaga to użytkownikom monitorować, kto może często odwiedzać ich profil, a nowym twórcom może pomóc w dotarciu do odpowiedniej grupy odbiorców.
W tym artykule omówimy funkcję historii wyświetleń profilu na TikToku i dowiemy się, jak włączyć wyświetlanie profilu na swoim koncie TikTok. A więc do dzieła!
Jaka jest zaleta oglądania profili na TikToku?
Historia wyświetleń profilu TikToka zawsze była jedną z niewielu funkcji, która budziła mieszane reakcje wśród użytkowników. Wyświetlenia profilu pozwalają zobaczyć, kto odwiedził ich profil w ciągu ostatnich 30 dni . Oznacza to, że za każdym razem, gdy ktoś otworzy Twój profil, TikTok wyśle Ci powiadomienie o nowej wizycie.
TikTok przywrócił funkcję przeglądania profili… Dla wielu z Was to już koniec.
- funky fresh (@taamriddlz) 17 lutego 2022
Wymagania dotyczące korzystania z funkcji wyświetleń profilu TikTok
Chociaż historia wyświetleń profilu TikToka to świetny sposób na monitorowanie odwiedzin profilu, funkcja ta nie jest dostępna globalnie i wiąże się z pewnymi wymaganiami, o których powinieneś wiedzieć.
- Historia wyświetlania profilu jest dostępna tylko dla użytkowników, którzy: 5,000 obserwujących.
- Wiek Twojego konta musi wynosić 16 lat Przynajmniej po to, abyś mógł zobaczyć historię przeglądanych profili.
- W historii wyświetlania Twojego profilu będą widoczne tylko konta, na których włączono tę funkcję.
- Jeśli Twoje konto jest prywatne, nie będziesz mógł zobaczyć historii odwiedzin swojego profilu, ale będziesz widoczny w logach innych osób.
Oprócz tych prostych wymagań, należy pamiętać, że historia wyświetleń Twojego profilu jest dostępna tylko dla Ciebie i nie jest widoczna dla Twoich obserwatorów ani innych użytkowników.

Jak aktywować historię obserwowanych profili na TikToku
Jeśli chodzi o włączenie historii oglądania profilu, istnieje kilka sposobów, aby to zrobić za pomocą aplikacji TikTok na urządzeniu z Androidem lub iPhone'em . Przyjrzyjmy się każdemu z nich osobno:
Uwaga: poniższe kroki wykonaliśmy na urządzeniu z systemem Android. Jeśli używasz iPhone'a, kroki w aplikacji TikTok są dokładnie takie same.
1. Ze strony Twojego profilu
Jednym z najprostszych sposobów włączenia wyświetleń profilu jest bezpośrednie włączenie go na profilu TikTok. Oto jak włączyć wyświetlanie profilu z poziomu strony profilu:
- Otwórz aplikację TikTok Twój i kliknij na ikonę Profil osobisty.
![]()
- W zakładce swojego profilu kliknij ikonę Kroki w prawym górnym rogu.
![]()
- Spowoduje to otwarcie sekcji Wyświetlenia profiluStąd kliknij ikonę Przekładnia.
![]()
- Następnie należy przełączyć wyłącznik zasilania. Dziennik wyświetleń profilu.
![]()
- Pamiętaj o sprawdzeniu szczegółów, a następnie kliknij przycisk. zatrudnienie Aby włączyć historię wyświetlania profilu.
![]()
2. Z ustawień prywatności
W przypadku drugiej metody przejdziemy do ustawień TikToka, aby włączyć funkcję historii oglądania profilu, wykonując następujące kroki:
- otwarty Aplikacja TikTok i naciśnij Ikona Twojego profilu.
![]()
- Stąd kliknij na Trzy poziome linie w prawym górnym rogu.
![]()
- Otworzy się małe menu. Kliknij opcję Ustawienia i prywatność.
![]()
- Na karcie Ustawienia i prywatność wybierz opcję Prywatność.
![]()
- Następnie przewiń w dół do Wyświetlenia profilu.
![]()
- Po otwarciu zakładki „Widoki profilu” włączyć coś Przycisk dalej Dziennik wyświetleń profilu.
![]()
- Przeczytaj szczegóły i kliknij zatrudnienie Aby włączyć historię wyświetlania profilu na koncie TikTok.
![]()
3. Ze skrzynki odbiorczej
W przeciwieństwie do dwóch pozostałych metod, metoda skrzynki odbiorczej nie cieszy się dużą popularnością wśród użytkowników, ponieważ wymaga wprowadzenia kilku dodatkowych ustawień przed ostatecznym włączeniem funkcji. Jeśli jednak dwie powyższe metody z jakiegoś powodu nie działają, możesz wypróbować tę metodę, wykonując następujące kroki:
- Otwórz aplikację TikTok Twój i kliknij na ikonę przychodząca wiadomość.
![]()
- Po otwarciu skrzynki odbiorczej kliknij opcję Zajęcia.
![]()
- Stąd kliknij na powiadomienie „Zobacz swój profil".
![]()
- Teraz musisz kliknąć ikonę bieg Na karcie widoków Twojego profilu.
![]()
- Następnie wykonaj następujące czynności: zatrudnienie Przycisk dalej Dziennik wyświetleń profilu.
![]()
- Na koniec kliknij przycisk zatrudnienie I jesteś gotowy.
![]()
Jak sprawdzić historię wyświetleń swojego profilu na TikToku
Po włączeniu funkcji historii wyświetleń profilu na koncie TikTok zaczniesz otrzymywać powiadomienia o ostatnich wizytach na Twoim profilu . Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o tym, kto oglądał Twój profil, możesz to zrobić na dwa sposoby. Przyjrzyjmy się im.
1. Ze strony Twojego profilu
Jednym z najprostszych sposobów sprawdzenia, kto odwiedził Twój profil, jest otwarcie strony profilu i skorzystanie z opcji Historia widoku profilu.
Oto jak sprawdzić historię wyświetleń swojego profilu:
- Przejdź do aplikacji TikTok i naciśnij Ikona Twojego profilu.
![]()
- Stąd kliknij ikonę Kroki Otworzyć Wyświetlenia Twojego profilu.
![]()
- I to właściwie wszystko! Tutaj zobaczysz, kto szukał Twojego profilu, a także opcję Podążaj za nimi.
![]()
2. Z Twojej skrzynki odbiorczej
Innym sposobem sprawdzenia historii wyświetleń profilu jest otwarcie zakładki Skrzynka odbiorcza i wybranie zakładki Aktywność . Spowoduje to wyświetlenie listy ostatniej aktywności na koncie oraz powiadomień o tym, kto ostatnio oglądał Twój profil.

Dodatkowa funkcja: Wyłącz wyświetlanie profili
Włączanie widoku profilu może być przydatne, ale jeśli nie chcesz pojawiać się w historii widoku innych osób, musisz wyłączyć tę funkcję na swoim koncie. Należy jednak pamiętać, że po wyłączeniu historii widoku profilu, bieżąca historia profilu zostanie usunięta i można ją przywrócić jedynie poprzez jej ponowne włączenie.
Aby wyłączyć historię wyświetlania profilu, wykonaj te same kroki, co przy jej włączaniu, ale tym razem po prostu wyłącz przełącznik obok opcji „Historia wyświetlania profilu” . Po wyłączeniu historii wyświetlania profilu inne konta nie będą już mogły Cię zobaczyć w historii wyświetlania swoich profili.

Dowiedz się, kto oglądał Twój profil na TikToku
Włączenie widoku profilu na TikToku pomoże Ci monitorować, kto ostatnio odwiedził Twój profil lub identyfikować użytkowników, którzy często szukają Twojego konta. Po dostosowaniu kilku ustawień możesz włączyć lub wyłączyć widok profilu, aby spersonalizować swoje doświadczenie na TikToku.
często zadawane pytania
Dlaczego nie mam historii wyświetleń mojego profilu na TikToku?
Istnieje kilka powodów, dla których zakładka „Wyświetlenia profilu” może się nie wyświetlać. Najczęstsze przyczyny to jednak wiek poniżej 16 lat lub liczba obserwujących Twoje konto przekracza 5000. Jeśli którykolwiek z tych przypadków dotyczy Twojego konta, nie będziesz mieć dostępu do zakładki „Wyświetlenia profilu”.
Czy mój profil nadal będzie widoczny w historii wyświetlania profili innych kont, nawet jeśli wyłączę tę funkcję na swoim własnym profilu?
Chociaż nie będziesz widoczny w historii wyświetleń profilu innych osób, jeśli wyłączysz tę funkcję, możesz się pojawić tylko wtedy, gdy Twoje wyświetlenie miało miejsce w ciągu ostatnich 30 dni ich historii wyświetleń.
Czy istnieje sposób na pominięcie historii przeglądanych profili?
Niestety, nie ma możliwości przeglądania profili innych osób bez ich wiedzy o wizycie. Jeśli zarówno Twój profil, jak i profil, który przeglądasz, mają włączoną tę funkcję, nie będziesz mógł pominąć funkcji przeglądania profili.

















Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.